Buharlı Yıkama Makinesi Deyip Geçmeyin

Buharlı Yıkama Makinesi Deyip Geçmeyin

Buharlı Yıkama Makinesi Deyip Geçmeyin

Arabalar yoğun şehir hayatının vazgeçilmezleri.  Gün içinde işe giderken, seyahatlerimiz sırasında ve her yolculuk için kullandığımız kendimize ya da başkasına ait araçların temizliği en az evimizin temizliği kadar önemli. Çoğu zaman araçlarımızın temizliğini kendimiz yapıyoruz. 1 kap temiz ve 1 kap deterjanlı su ile arabanın temizliğini bitiyoruz.  Ancak arabaların daha detaylı iç-dış temizliği için oto yıkama firmalarına mecburuz. Peki oto yıkama firmaları bizden farklı olarak araçları nasıl yıkayıp temizliyorlar? Ne tür malzemeler ya da makinalar kullanırlar da bizden daha iyi bir temizlik sağlıyorlar?

Öncelikle oto yıkama firmaları, sizden teslim aldıkları aracın her yerini kontrol edip ne derece bir temizliğe ihtiyaç duyulduğunu ve en çok temizliğin gerekli olduğu bölgeyi belirliyorlar. Ardından temizleme işlemi başlıyor.  Oto yıkamacılar sizden daha iyi temizlik yapıyorlar çünkü sektörlerine özel üretilmiş temizlik ekipmanları kullanıyorlar. Bunlardan en önemlisi elbette Buharlı Yıkama Makinesi Deyip Geçmeyin !

En Çok Pislenen Yer: Paspaslar

Bir arabanın en pis yeri paspaslarıdır. Dışarıdan sürekli ayakkabılarınız ile paspaslarınıza toz ve pislik taşıyorsunuz. Ayrıca buna çocuklarınız ve ev hayvanlarınızı da kattığınızda ortaya çıkacak pisliği bir düşünün. Bu nedenle öncelikle araç içindeki paspaslar çıkarılıyor. Bunlar oto yıkamaya özel elektrik süpürgeleri ile temizleniyor ve tozlarından arındırılıyor.

Oto yıkamacılar için paspasları temizlemek yarım saatten az sürecek çok kolay bir işlemdir. Oto yıkamacılar, paslarınızı temizlemek için özel lekelere göre hareket ederler. Temizliği yaparken, sıcak su, özel deterjanlar,  sprey, sert uçlu fırçalar ve havlular kullanılır. Ancak yeni teknoloji ile tüm bunlara gerek kalmayabilir. Buharlı oto yıkama makinesi ile paspaslara müdahale edilip sonrasında buharla yumuşamış kirler hemen silinirse sprey, fırça, havlu gibi ekipmanlara gerek kalmaz

Koltuklardan Önce Tavan

Paspaslar bir köşede beklerken koltuklardan önce arabanın tavanı yıkanır. Çoğu oto yıkamacı öncelikle özel leke çıkarıcı deterjan ve micro fiber bez yardımıyla tavan temizler. Tavan temizliği için piyasada araba iç döşeme temizliği için geliştirilmiş özel ürünler vardır. Tavan temizlenirken genellikle su değil köpük kullanılır. Bunun nedeni ise suyun döşemeyi gevşetmeye neden olmasıdır. Fazla su, fazla nemlenmeye neden olacağı için tavanda sarkmaya neden olabilir. Tavanda sarkmaya neden olmamak için buharlı temizlik en ideal yöntemdir.

 

Sıra Koltuklara Geldi

Çoğu oto yıkamacı, hava tabancası ile leke çıkarıcı deterjanı püskürtüp fırça ve bez yardımı ile koltukları temizler.  Koltukları silerek yumuşattıktan sonra elektrik süpürgesi ile yumuşamış olan kirleri çekilir. Elektrik süpürgesi ile çekilme işlemi yapılmamış koltuklarda kirler, tekrar koltuğa yapışır. Ancak buharlı oto yıkama makinası kullanan firmalarda buharla kirler yumuşatıldıktan sonra doğrudan süpürge ile kir çekme işlemine geçilebilir.

Kapı İç Döşemeleri ve Plastik Aksamlar

Koltuklarda olduğu gibi önce fırçalama ya da Buharlı yıkama makinesi deyip geçmeyin ile kirleri yumuşatma işlemi,, elektrik süpürgesiyle çektirme ve plastik aksamların temizlenmesini yapılır.  Kapı içleri temizlendikten sonra aracın tabanına daha güçlü deterjan karışımı püskürtülüp daha sert fırça ile fırçalayıp kirlerin çıkarılması sağlanır.

Araç İçine Son Dokunuş

Paspas, tavan, koltuk ve taban temizliği bittikten sonra aracın içi, basınçlı sıcak buharla tekrar temizlenir. Oto yıkama firmaları, buharlı oto yıkama makinalarını tek tek arabanın bölgelerini temizlerken kullanabildikleri gibi en son temizliği yaparken de kullanabilirler. Buharlı oto yıkama makinaları araçların hem içini hem de dışını temizlemede idealdir. Buhar yardımıyla bölgeleri silme işlemi bittikten sonra aracın kapıları kapatılarak araç içine buhar verilir. Araç içinde sauna etkisi yaratılarak mikrop, mantar, bakteri gibi oluşumların temizlenmesi sağlanıyor.

Sıra Dış Yıkamada

Buharla yapılan iç temizlik bittikten sonra sıra dış yıkamaya geliyor. Aracınızın dışı düşük basınçlı su ile yıkanıyor. Yıkamada düşük basınçlı su kullanılmasının nedeni, yüksek basıncın araba yüzeyine zarar vermesidir.

Araç Temizlemede Buharlı Temizlik Neden Tercih Ediliyor?

Buhar neredeyse temizlikle ilgili her sektör ve her makinada kullanılıyor. Buharla temizleme yöntemi kirlerin çıkması, gözeneklerin açılması, mikropların ölmesi için en iyi temizlik yöntemidir.  Bu nedenle buhar, artık araba temizleme sektörüne de girmiş bulunuyor. Çoğu oto yıkama firması buharlı makinaların önemini ve kendilerine temizlikte avantaj sağladığına ikna olmuş durumda. Bu nedenle her firma, buharlı oto yıkama makinası fiyatları için araştırma yaparak kendisi için en uygun makinayı almaya çalışıyor. Sıfır makine alabilmek için oto yıkama firmasının ekonomik gücü oldukça önemli. Ekonomik olarak sıfır bir makine alamaya gücü yetmeyen firmalar, buharlı oto yıkama makinası fiyatları ikinci el araştırmasına  girişiyor. Arabasını yıkatmak isteyenler de buharlı oto yıkamayı tercih ediyor ve internette en çok ‘’buharlı oto yıkama ne kadar’’ sorusuna cevap arıyor. Bu bilgiler ışığında sizler de en iyi hizmeti verebilmek için bizimle iletişime geçerek ürünlerimizi satın alıp kullanabilirsiniz..

 

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir